MENU

Monessa mukana

Monessa mukana / Palmia Kouluruoka -sovellus käytössä kouluissa ja päiväkodeissa

Palmia Kouluruoka -sovellus käytössä kouluissa ja päiväkodeissa

Haluamme parantaa tiedonkulkua ja keskustelua nuorten asiakkaidemme ja heidän huoltajiensa kanssa.

Mitä ruokaa tänään?

Kun koululainen avaa Palmia Kouluruoka -sovelluksen, hän näkee nopealla vilkaisulla, mitä ruokaa tänään on tarjolla. Ruokalistan voivat tarkistaa myös kaikki appsin lataajat – vaikka isovanhemmat. Samalla voi lukea ruoan ainesosat ja ravintoarvot.

– Kouluruokasovellus on hyvin informaatiota antava. Monille allergisille ruoan ainesosat ovat tosi tärkeitä ja lisäksi lihan sekä kalan kohdalle on merkitty alkuperämaa. Ruoan alkuperä alkaa kiinnostaa jo yläkoulussa lukiosta puhumattakaan, kertoo kehitysjohtaja Kirsi Asposalo Palmian ruokapalveluista.  

Otimme sovelluksen käyttöön vuoden 2017 alussa ja saimme silloin muutamia käyttäjäkommentteja 9- ja 12-vuotiailta tytöiltä:
Mitä pidät Kouluruoka-appsista? ”Toimii hyvin, eikä lagaa.”
Onko sitä helppo käyttää? ”On, koska se on selkeä.”
Onko siitä hyötyä sinulle? ”On, esimerkiksi viikonloppuisin, jos haluaa katsoa seuraavan viikon ruoat.”

Tägää, äänestä ja anna palautetta

Sovellukseen voi tägätä oman suosikkiravintolan, jolloin sen ruokalista löytyy etusivulta. Kouluruoka-sovelluksen avulla voi myös osallistua äänestyksiin ja antaa palautetta ravintolalle hymynaamoilla tai sanallisella palautteella.  Uutisosiossa kerrotaan mm. ruokateemoista ja muista ajankohtaisista asioista.

Palmia Kouluruoka -sovellus on käytössä Vantaalla, Espoossa sekä Nurmijärvellä niissä kouluissa ja päiväkodeissa, joissa Palmia Oy:llä on ruokapalvelutoimintaa. Elokuussa se tuli käyttöön Espoossa, jossa siitä tuli suosittu. Ruoasta on tullut siellä appsin avulla paljon positiivista palautetta ja muutaman kritiikin avulla tuotekehityksemme miettii tarkennusta pariin reseptiin.

Vaikuta ja kehitä

– Kouluruoka-sovellus on hyvä keino lisätä lasten ja nuorten kiinnostusta ruokaa kohtaan tavalla, jonka he tuntevat omakseen. Sen avulla lisäämme keskustelua, vaikuttamista ja osallistamme heitä kouluruokailun kehittämiseen yhdessä koulun kanssa, jatkaa Asposalo.

Faktat
-kertoo aterian ainesosat ja soveltuvuudet
-kertoo ravintoloiden yhteystiedot
-näyttää ravintolat kartalla
-voit lukea uutiset
-voit äänestää
-voit antaa palautetta

 

Ilmainen sovellus on ladattavissa AppStoresta ja Google Playsta. Appsia on ladattu noin 2500 kertaa.

 

JULKAISTU: 10.09.2018

AIHEET: Artikkeli Ravintola- ja ruokapalvelut

KIRJOITTAJA

Palmia Oy
Palmian artikkelit

Katso video tästä

Jaa