MENU

Monessa mukana

Monessa mukana / Ympäristöystävällistä ja energistä oppimista

Ympäristöystävällistä ja energistä oppimista

"Palmian kiinteistöhuollon vuoden 2018 ympäristötavoitteen mukaan kaikki kiinteistönhoitajat suorittavat Ympäristöosaava-verkkokoulutuksen sekä osaamistestin tämän vuoden aikana", kertoo kehityspäällikkö Johannes Möttönen turva- ja kiinteistöpalveluista.

Ympäristöosaava ammattilainen on Opetushallituksen ja eri koulutustahojen yhteistyössä tekemä verkkopalvelu, joka tarjoaa käytännönläheistä ja alakohtaista tietoa ympäristöasioista. Palvelu on suunnattu useille eri toimialoille.

Verkkokoulutuksen opiskeluaineisto sisältää laaja-alaisesti tietoa yleisistä ympäristöasioista, mm. ympäristövaikutuksista ja elinkaariajattelusta, kiinteistönhoidon ympäristövaikutuksista sekä energiansäästöstä. Opiskeluaineistoissa käsitellään myös kiinteistönhoidon teknisten järjestelmien käyttöä ja huoltoa. Jätehuolto on oma osionsa opiskelumateriaalissa; miten jätteiden syntyä voidaan ehkäistä, miten jätteitä lajitellaan, mitkä ovat yleisimmät jätejakeet, mitä ovat vaaralliset jätteet.

- Palmia on ympäristövastuullinen toimija, ja ympäristötoimintamme on varmistettu ISO 14001 –sertifioinnilla. Opiskelun tavoitteena on Palmian henkilöstön käytännön työhön liittyvän ympäristötietouden ja osaamisen lisääminen sekä niiden hyödyntäminen asiakastyössä, toteaa Möttönen.

Opiskelun toteuttaminen verkkokoulutuksena on jo itsessään ympäristöteko; materiaali on sähköisessä muodossa ja opiskelua varten ei tarvitse liikkua opiskelupaikalle.

 

JULKAISTU: 26.06.2018

AIHEET: Artikkeli Vastuullisuus Kiinteistöpalvelut

KIRJOITTAJA

Palmia Oy
Palmian artikkelit

Jaa