MENU

Monessa mukana

Monessa mukana / Palmia Lounas –sovellus tuo lounaslistat puhelimeen

Palmia Lounas –sovellus tuo lounaslistat puhelimeen

Kun asiakas avaa Palmia Lounas -lounassovelluksen, hän näkee nopealla vilkaisulla, mitä ruokaa tänään on tarjolla. Samalla voi tarkistaa, mitä ainesosia ruoat sisältävät ja mitkä niiden ravintoarvot ovat. Liha- ja kalatuotteiden kohdalle on lisäksi merkitty alkuperämaa.

– Lounassovellus on hyvin informaatiota antava. Minulle suomalainen elintarvike on tärkeä ja olen erityisesti kiinnostunut lihan ja kalan alkuperästä. Kun liha on Suomesta, tiedän, missä oloissa eläimet on kasvatettu ja voin luottaa siihen, että elintarvikkeet ovat puhtaita ja turvallisia. On erittäin hienoa, että Palmia tuo avoimesti sovelluksessa esiin, mistä ruoka on peräisin, Palmian Svengi-ravintolan asiakas Taija Haiko sanoo.

Palmia on tässä suhteessa edelläkävijä, sillä Suomi ajaa parhaillaan EU:ssa asetusta, jonka mukaan ravintoloiden tulisi ilmoittaa kirjallisesti asiakkailleen tuoreen lihan ja kalan alkuperä. Ensimmäinen ehdotus ei mennyt läpi, mutta Suomi jatkaa asian eteenpäin viemistä.

Lihan ja kalan alkuperän kirjaaminen ruokalistoihin ravintoloissa, netissä ja lounassovelluksessa on Palmialle kunnia-asia.

– Alkuperämerkinnöillä haluamme osoittaa olevamme vastuullinen toimija ja edistää toimintamme läpinäkyvyyttä. Meille suomalaisen elinkeinon ja työllisyyden tukeminen on ehdottoman tärkeää – siksi kaikki käyttämämme tuore liha on sataprosenttisesti suomalaista, Palmian ravintolapalveluiden kehitysjohtaja Kirsi Asposalo sanoo.

Palmia Lounas –sovelluksen tiedot sekä tekijän että asiakkaan etu

Alkuperän merkitseminen lounaslistoihin palvelee myös asiakkaita.

– Olemme huomanneet, että asiakkaita kiinnostaa erittäin paljon ruoan alkuperä, ja jotkut saattavat tehdä jopa valintoja sen perusteella, Asposalo sanoo.

Asposalo näkee, että ravintolatoiminnan läpinäkyvyyttä voisi viedä tulevaisuudessa vieläkin pidemmälle.

– Meillä on käytössä tilamerkityt Atria Perhetilan broilerituotteet, joissa lihan alkuperä on mahdollista selvittää tilalle saakka. Tarvittaessa voimme kertoa asiakkaalle, minkälaisella tilalla käyttämämme broilerinliha on tuotettu, ketkä tilaa pyörittävät ja minkälaiset ovat eläinten elinolosuhteet, Asposalo sanoo.

JULKAISTU: 29.03.2018

AIHEET: Case Ravintola- ja ruokapalvelut

KIRJOITTAJA

Palmia Oy
Palmian artikkelit

Jaa