MENU

Monessa mukana

Monessa mukana / Palmia siivoaa Turun linnassa

Palmia siivoaa Turun linnassa

Turku sai Palmian palvelut 22 kohteeseen syksyllä 2017, kun Palmia voitti ison kilpailutuksen. Suurin yksittäinen huoltokohde on Turun linna, josta Palmian Reija Forss huolehtii mielellään.

Kirkas pakkaspäivä ja merituuli puraisevat Turun linnan pihalla, mutta palveluesimies Reija Forss hymyilee tyytyväisenä. Palmia huoltaa nyt valtakunnallisesti merkittävää historiallista kohdetta.

Palmia rantautui Turkuun suurella kertarysäyksellä, kun se voitti Turun kaupungin kaikkiaan 22 kohdetta käsittäneen kilpailutuksen.

– Se oli aika iso paukku. Kiire oli suurin ennen koulujen alkamista kesällä, kun moniin koulukohteisiin piti rekrytoida samanaikaisesti osaavaa henkilöstöä. Onneksi olen turkulainen, ja minulla on pitkä työhistoria koulumaailmasta, Reija Forss kertoo.

Turussa työskentelee nyt 27 palmialaista. Kohteissa on linnan lisäksi kouluja, terveysasemia ja toimistoja. Museokeskuksen kohteet ovat erityisiä arvokkuutensa ja historiallisuutensa vuoksi. Linnan lisäksi myös 1950-luvun elävän historian kylä Kuralan Kylämäki on nyt Palmian kohde.

– Kävimme konservaattorin johdolla läpi museokohteet ja niiden esineet. Kaikkiin esineisiinhän ei saa koskea lainkaan.

Palmian Turun-kilpailutus toi Forssin juurilleen

Turun kokonaisuuden haltuunotto on ollut suuri työ, joka jatkuu yhä. Kohteiden työprosesseja työstetään edelleen, jotta kaikki sujuisi mahdollisimman hyvin.

– Viimeinen silaus enää puuttuu. Suurena apuna on ollut esimieheni Arja Nurmi, joka on huomioinut hyvin tarpeemme täällä, Reija Forss sanoo.

Kilpailutus tuo myös tehokkuuden vaatimuksen: samassa ajassa on tehtävä enemmän. Reija Forss haluaa esimiehenä toimia tsemppauksen, ei pakottamisen kautta.

– Haluan mielelläni nähdä sen oppimiskaaren, kun ihminen kasvaa tehtäväänsä.

Hauska sattuma on, että Reija Forssin syntymäkoti kuuluu hänen työkohteisiinsa. Hänen isänsä toimi talonmiehenä Juhannuskukkulan koulutalolla, jossa nykyisin on Turun ammatti-instituutin tiloja.

Toimisto on nyt juuri siinä rivitalossa, jossa Forss lapsena asui. Juhannuskukkula oli myös hänen ensimmäinen kesätyöpaikkansa siivoojan apulaisena.

– Monet leikit on siellä leikitty. Tuntuu tiedäks hienolta, Forss sanoo, periturkulaisella korostuksella.

JULKAISTU: 19.12.2017

AIHEET: Siivouspalvelut

KIRJOITTAJA

Palmia Oy
Palmian artikkelit

Jaa