MENU

Monessa mukana

Monessa mukana / Palmia hoiti Slush Musicin siivouksen Helsingin Kaapelitehtaalla

Palmia hoiti Slush Musicin siivouksen Helsingin Kaapelitehtaalla

Helsingin Kaapelitehtaalla on kova pöhinä. Musiikkialan erikoistapahtuma Slush Musicin ensimmäinen päivä on käynnissä. Tyylikkäässä tapahtumassa kaikki on viimeisen päälle suunniteltu valaistuksesta sisustukseen. Baaritiskin virkaa toimittaa vanhat värikkäiksi maalatut pianot.

Palmia on tänä vuonna ensimmäistä kertaa Slush Musicin yhteistyökumppanina huolehtimassa tapahtumasiivouksesta. Aamukymmeneltä työvuoronsa aloittanut siivooja Arina Golubeva on työkeikasta innoissaan.

– Tämä on arkea piristävä kokemus. Siivoojan näkökulmasta on ihan mahtava päästä mukaan tällaiseen tapahtumaan. Tähän asti kaikki on mennyt mukavasti ja ilmapiiri on tosi hyvä. Täällä on oikea tekemisen meininki, mistä tykkään, Golubeva sanoo.

Hämärä valaistus, taustalla soiva musiikki ja suuri väkimäärä asettavat omat haasteensa siivoukselle. Siksi Palmian työntekijät ovat käyneet jo edellisenä päivänä tarkastamassa tilat: mistä löytyy mitäkin, mikä alue on kenenkin vastuulla ja miten tilassa kuljetaan.

– Työntekijät ovat lähteneet hyvällä mielellä mukaan. On hauska nähdä, miten kaikki palmialaiset täällä hymyilevät, palveluohjaaja Kristina Laak sanoo.

Slush Music –tapahtuman kulisseissa soivat radiopuhelimet

Slush Music valitsi Palmian yhteistyökumppaniksi vastuullisten toimintatapojensa ansiosta.

– Palmian arvot vastasivat parhaiten meidän arvojamme. Meille toiminnan vastuullisuus ja läpinäkyvyys ovat kaikista tärkeimpiä. Palmian kohdalla ei tarvinnut epäillä, mitä siellä on taustalla, koska heidän toimintansa on niin läpinäkyvää. He välittävät selvästi henkilöstöstä ja ympäristöstä kuten mekin. Meille on tärkeää, ettei mietitä pelkästään nykyhetkeä, vaan pidetään huolta myös tulevaisuudesta, Slushin ympäristövastaava Fia Husu sanoo.

Slush arvostaa yhteistyökumppanissaan myös joustavuutta.

– Pyysin hetki sitten tuomaan yhdelle pisteelle ämpärin ja se onnistui heti. Yhteistyön kannalta on tärkeää, että tapahtuma-alalla voidaan toimia joustavasti tilanteen mukaan, vaikka ei olisikaan täysin varmaa kuuluuko se ämpärin toimittaminen juuri itselle, Husu sanoo.

Kommunikointi Palmian ja Slushin välillä hoituu tapahtuman aikana radiopuhelimien välityksellä.

– Jos jossain on kaatunut juoma, VIP-tiloihin tarvitaan siivousta tai vessapaperi on loppunut, tieto tulee suoraan minulle. Perustoimistosiivouksessa on tarkat rutiinit, mutta täällä pitää mennä enemmän tilanteen mukaan, Kristina Laak sanoo.

Palmia ja Slush Music aloittivat yhteistyön jo alkusyksystä

Slush Musicissa visuaalisuus on tärkeässä osassa. Siksi myös Palmian työntekijöillä on tapahtuman tyylin mukaiset Palmia- ja Slush-logoillla varustetut mustat asut. Vain siniset kumikäsineet erottavat heidät muusta henkilökunnasta.

Wc- ja käsipaperitkin kuljetetaan niille suunnitelluissa mustissa pusseissa.

Tapahtuman siivouksen suunnittelu aloitettiin yhdessä Slushin kanssa jo alkusyksystä. Kahden päivän tiukka puristus vaatii hyvää valmistautumista. Kun Kaapelitehtaan työntekijät palaavat tapahtuman loputtua töihin, kaiken pitäisi olla tip top.

Kristina Laak työskentelee tavallisesti Helsingin liikkuvassa partiossa, joka huolehtii muun muassa Korkeasaaren, HAMin Kokoelmakeskuksen ja kauppahallien tilojen siivouksesta. Muut tapahtuman työntekijät olivat keikkatyöläisiä.

– Tämä on täysin oma maailmansa meidän muihin kohteisiin verrattuna. Sellainen kahden päivän adrenaliinipiikki, jolloin kaiken pitää mennä täydellisesti. Ei tällaista joka päivä tapahdu – jotain ihan uutta ja hauskaa, Laak sanoo.

Mikä Slush Music?

Helsingissä 28.–29. marraskuuta järjestetty Slush Music on musiikkialan erikoistapahtuma ja vuosittain Suomessa järjestettävän startup-tapahtuma Slushin sisartapahtuma. Toista kertaa järjestettävä Slush Music yhdistää musiikin, teknologian ja yrittäjyyden. Tapahtumaan saapuu ympäri maailmaa levy-yhtiöiden edustajia, artisteja sekä teknologian tuottajia keskustelemaan musiikkialan tilanteesta ja tulevaisuudesta. Molemmat tapahtumapäivät huipentuvat myöhään yöhön jatkuviin iltaklubeihin. Kaapelitehdas oli Slush Music -tapahtuman järjestämispaikka.

Gallup: Mitä mieltä olet tapahtuman siisteydestä?

Slush Musicin kävijät antoivat arvosanan tapahtuman siisteydelle Kaapelitehtaalla.

(10) “Olen ollut täällä koko päivän enkä ole kiinnittänyt huomiota siisteyteen, joten kai se kertoo siitä, että se on hyvällä tasolla. Toisaalta musapuolen tapahtumissa siisteyden raja on korkeammalla verrattuna johonkin sisäsiistiin konferenssiin. Kun olen ollut aiemmin Kaapelilla keikoilla, ei täällä ikinä näin siistiä ole ollut.” Toni-Matti Karjalainen 

(9) “Täällä on erittäin siistiä, jos ei ota huomioon huonoa ilmaa – ruokarekoista tuleva käry on epämiellyttävä. Mielestäni on tärkeää, että tämänkaltaisessa tapahtumassa panostetaan siisteyteen. Ihmiset liikkuvat täällä paljon eri tilojen välillä. On kiva, että voi vaihtaa paikkaa ja edellisen kävijän roskat on siivottu alta pois.” Paul Di Lorito 

(9) “Mielestäni täällä on siistiä. Kun on paljon ihmisiä pienessä tilassa, on tärkeää, että siisteyteen kiinnitetään huomiota. Siisteys vaikuttaa tapahtuman viihtyvyyteen ja ilmapiiriin. On myös hienoa, että kierrätykseen ja tapahtuman ympäristöystävällisyyteen on panostettu näin paljon.” Richard Hughes 

(9) “Olen tyytyväinen siisteyden tasoon. Harvoin missään tapahtumassa näkyy siivoojia näin paljon. Huomaa, että täällä on todella panostettu siivoukseen. Toisaalta olisi outoa, jos ei olisi, kun sisustukseenkin panostetaan niin paljon. Siisteys vaikuttaa yhtä lailla ihmisten viihtyvyyteen.” Sara-Selia Naakka 

(8) “Olen tapahtumassa vapaaehtoisena, joten seuraan aika tarkalla silmällä siisteyttä ja mielestäni täällä on suhteellisen siistiä. Aamulla roskapussit olivat loppuneet kesken eikä roskiksia saatu hetkeen tyhjennettyä, mistä pieni miinus. Huomaan myös, että tietyt pisteet vaatii siisteydeltä enemmän: esimerkiksi vesipisteelle kasaantuu nopeasti käytettyjä kuppeja.” Milla-Mari Vastavuo

JULKAISTU: 21.12.2017

AIHEET: Case Vastuullisuus Siivouspalvelut

KIRJOITTAJA

Palmia Oy
Palmian artikkelit

Jaa