MENU

Monessa mukana

Monessa mukana / Huolella valmistettu ja kauniisti esille laitettu – Palmian buffetlounas nostaa arjen uudelle tasolle

Huolella valmistettu ja kauniisti esille laitettu – Palmian buffetlounas nostaa arjen uudelle tasolle

Palmian ravintoloissa lounas valmistetaan kotimaisista raaka-aineista ja sesongin mauista. Hyvällä yhteishengellä varustettu ja toisia kunnioittava keittiötiimi yhdistää ruokatrendit, asiakaslähtöisyyden ja monipuolisen osaamisen – tuloksenaan herkullinen ja onnistunut lounaskokemus.  

Buffetlounas valmistetaan kuin à la carte -annos 

Keittiöpäällikkö, ravintola-alan PRO-kilpailun voittaja Jetro Luumi palvelee henkilöstöruokailijoita Ravintola Huoltamossa Helsingissä, Yle Mediatalossa. Vahvasta ravintolataustastaan ideoita ammentava Luumi kertoo, että Palmian ravintoloissa buffetlounaalla on käytössä samat tekniikat kuin illallisravintoloissa, mutta suuremmassa mittakaavassa.

“Teemme lounasruokaa hyvin ravintolamaisella otteella: kohtelemme esimerkiksi isoa kattilaa samoin tavoin, kuin se olisi lautanen – koristelemme sen kauniiksi ja käymme pitämässä siitä huolta sen ollessa linjastossa lämpölamppujen alla”, Luumi kertoo.

Lounas on oleellinen osa työssä jaksamista, ja sen odotetaan myös täyttävän muutakin kuin vatsan.

“Asiakkaat kaipaavat lounaaltaan yhä enenevissä määrin ravintolamaista kokemusta. Siksi ruoan tulee olla herkullista ja tarjonnan monipuolista”, Luumi avaa. 

Asiakaslähtöisyys ohjaa toimintaa

Palmialla asiakas on kaiken keskiössä, ja saatu palaute sekä kumppanien toiveet vaikuttavat vahvasti toiminnan kehittämiseen. Yhteistyö Ravintola Huoltamon sekä Ylen kanssa on ollut aina sujuvaa ja lämminhenkistä.

”Suunnitelmallisella tekemisellä haluamme hurmata asiakkaan joka päivä. Tiimimme on tunnettu siitä, että hoidamme kaikki tarpeet – nopeallakin aikataululla. Lounasaika on ravintolassamme harvinaisen pitkä. Sen lisäksi vastaamme kahvilasta, monipuolisista kokoustarjoiluista ja toteutamme pikaisetkin tilaustarpeet”, Luumi luettelee.

Maukkaalla ja laadukkaalla tarjonnalla on myös iso merkitys työntekijöiden houkuttelemisessa etätöistä toimistolle.

"Yleisradion lounasravintola Huoltamo ja kahvila Piccolo ovat tärkeä osa henkilöstön hyvinvointia ja viihtyvyyttä. Palmian korkealuokkainen ja monipuolinen ruokatarjonta on osoittautunut merkittäväksi tekijäksi henkilökuntamme toimistoille tulemisessa ja työtyytyväisyydessä. Kiitos siitä Jetrolle ja koko tiimille", kiittelee Yleisradion toimitilapalvelujen CRO ja päällikkö Matti Uotinen.

jetro_luumi_2_1920x1080pxJetro Luumi viihtyy työssään Ravintola Huoltamon keittiöpäällikkönä.

Inspiraatiota työtiimistä  

Ravintolan tiimissä näkyy vahva yhteishenki ja arvostus toisia kohtaan. Luumi myös inspiroituu työkavereistaan jatkuvasti.

”Meillä on töissä mahtava porukka: kaikki ovat todella fiiliksissä ruoasta ja aiheen parissa viihdytään vapaa-ajallakin. Motivoituneet työkaverit lisäävät innostusta ja auttavat jaksamaan hektistä arkea.”

Hyvässä tiimissä kaikkien osaaminen ja ideat pääsevät esille.

”Esimerkiksi työkaverini Mein chiliöljystä on tullut lounasasiakkaiden kestosuosikki, ja sitä voi bongatakin ruokalistalta tasaiseen tahtiin mukana eri annoksissa. Haluan tuoda tiimiläisteni kädenjäljen ja osaamisen kaikkien näkyville.”

Palmialla osaamista jaetaan myös eri ravintoloiden kesken – yhdessä ratkaistaan haasteita sekä ideoidaan uutta. Keittiöpäälliköistä koostuva tiimi suunnittelee yhdessä 5–6 viikon ruokalistat sekä edustustarjoilut, ja isoja tapahtumia hoidetaan yhdessä. Luumi on myös mukana tuotekehityksessä ja uusien ravintoloiden avauksissa.

Ruokatrendit näkyvät lautasella nopeasti

Ravintola Huoltamossa kiinnostavia reseptejä otetaan nopeasti käyttöön, ja inspiraatiota etsitään paljon maailmalta. Myös lounasasiakkaat osallistuvat kehitykseen antamalla vinkkejä uusista trendeistä.

”Työni on todella paljon uuden tutkimista: miten joku idea toteutetaan ja miten saisimme sen sopimaan omaan toimintaamme. Voimme nopeallakin aikataululla ottaa uusia reseptejä ruokalistalle – jos saan inspiraation tänään, niin viikon päästä tuore annos on jo ravintolassa tarjolla”, Luumi iloistee.
 

Kotimaisuus, lähiruoka ja sesonkiajattelu mukana ruokalistalla

Palmialla pyritään huomioimaan ympäristö kaikessa toiminnassa. Kotimaisuusasteesta on syytä olla ylpeä, sillä se on valmiissa ruoassa 79 %. Esimerkiksi tuorelihat ja siipikarja ovat aina suomalaista tuotantoa, samoin maidot ja kananmunat.

Luumi haluaa helsinkiläisessä ravintolassaan tukea paikallisia toimijoita.

“Pyrimme mahdollisuuksien mukaan hyödyntämään lähituotantoa – usein ravintolassamme on käytössä esimerkiksi Helsingin Meijeriliikkeen juustoja”, hän avaa.

Kotimaisuuden rinnalla ruokalistoja ohjaa vahvasti sesonkiajattelu.

“Käytämme vihanneksia sesonkien mukaan silloin kun ne ovat maukkaimmillaan. Tämä tuo vaihtelua tarjontaan ja varmistaa sen, että raaka-aineista saadaan kaikki irti”, Luumi kertoo.

Keittiön arjessa näkyy suunnitelmallinen ote, ja hävikkiä pyritään vähentämään kekseliäillä ratkaisuilla.

“Aamumme alkaa aina leipomisella, jotta saamme lounaalle tarjolle tuoretta leipää. Päivän päätteeksi yli jääneistä valmistamme krutonkeja seuraavan päivän salaatteihin ja keittoihin. Juuri mitään ei heitetä pois”, Luumi toteaa.


Heräsikö kysyttävää? Haluatko kuulla lisää ravintolapalveluratkaisuistamme? 

Varaa tästä etätapaaminen Katrin kanssa!

JULKAISTU: 23.10.2025

AIHEET: Ravintola- ja ruokapalvelut

Palmian artikkeli

Palmia Oy

Jaa