MENU

Monessa mukana

Monessa mukana / Yhteistyöllä korkeatasoista kiinteistöhuoltoa

Yhteistyöllä korkeatasoista kiinteistöhuoltoa

Palmian kiinteistöpalvelujen asiakkaan, Asuntosäätiön tavoitteena on tarjota asukkailleen hyvää asumista ja onnellisia koteja. Asuntosäätiö on yksi suurimmista kotimaisista asuinkiinteistöjen omistajista Suomessa tarjoamalla asumisoikeuskoteja ja vuokrakoteja 32 paikkakunnalla. Palmian hoidossa on pääkaupunkiseudulla Asuntosäätiöltä 114 kohdetta, joita ylläpidetään Asuntosäätiön huoltokirjan mukaisesti. Yhteistyö on saumatonta, toimintaa seurataan ja kehitetään säännöllisesti yhdessä viikkopalaverien ja laadunvarmistamisen kautta. Siitä seuraa, että kiinteistönhoito toimii hyvin ja tuottaa arvoa omistajalle ja asukkaille.

Kiinteistönhoitajan pitää halata kiinteistöä

”Kiinteistönhoitajan pitää halata kiinteistöä,” kertoo Asuntosäätiön kiinteistöhoidon asiantuntija ja tekninen tarkastaja Jenny Kiilapuro ja jatkaa: ”Jos lamppu särisee, se on syytä vaihtaa heti. Hyvä kiinteistönhoitaja omaa herkät aistit.”

Palmia_Paciuksenkaari_021Hyvin hoidettu vihreä piha lisää asumisviihtyvyyttä.

Palmian tarjoama kiinteistönhoito on huoltoa, ennaltaehkäisyä ja valvontaa. Samalla se on pihojen siisteyden ylläpitoa, talven lumitöitä, tilojen lampunvaihtoja, vuotavien hanojen tarkistamista, viemärien avaamista ja muita töitä, joita tehdään asumisviihtyvyyden ja turvallisuuden varmistamiseksi. Keskeinen voimavara ovat Palmian kiinteistönhoidon ammattilaiset, joiden ammattiosaamiseen ja kehittämiseen satsataan yhtiössä jatkuvasti.

Palmia_Paciuksenkaari_016Digitaalisten järjestelmien hyödyntäminen on tärkeässä osassa Palmian kiinteistönhoidossa.

”Varsinaisen kiinteistönhoidollisen työn lisäksi asiakaspalveluosaaminen on asia, jota haluamme Palmialla alleviivata,” Asuntosäätiön kohteista Palmialla vastaava palveluesihenkilö Marko Nordlund kertoo. ”Varsinkin asumisoikeuskohteissa asukkaat ovat tarkkoja laadusta ja aikatauluista, joten osaavat kiinteistönhoitajat on pyritty valitsemaan huolella, myös asiakasta kuunnellen”.

Kiinteistönhoidon laatua kehitetään yhdessä

Kokonaisuudessaan Palmian kiinteistöpalvelut vastaa suuresta joukosta eri toimijoiden kiinteistöjä. Asuntosäätiön kanssa tehtävä yhteistyö on hyvä esimerkki toimivasta ja avoimesta asiakas- ja yhteistyösuhteesta. Tärkein tavoite on pitää kiinteistöt hyvässä kunnossa ja asukkaat tyytyväisenä.

”Haluaisin nostaa esille Palmian erityisosaamisen talvikunnossapidon suhteen. Viime talvena saimme harvinaisen paljon kiitosta asukkailta siitä, kuinka hyvin Palmia vastuulla olevissa kohteissa hoidettiin lumityöt. Kaikista palveluntuottajista Palmia onnistui tässä työssä parhaiten,” Jenny Kiilapuro Asuntosäätiöltä kertoo.

Tästä palautteesta on syytä olla ylpeä, sillä Palmia vastaa lumien poistosta ja alueiden hiekoittamisesta Helsingin seudulla sadoissa kohteissa.

Yksi onnistumisen syy on siinä, että Asuntosäätiön kanssa kehittämistyötä tehdään yhdessä ja säännöllisesti. Marko Norlund kertoo: ”Työnjohdollisesti Asuntosäätiö on varmasti vaativampi kuin moni muu asiakas. He reagoivat asioihin nopeasti. On helpompi palvella hyvin, kun näemme usein. Ongelmatilanteet olemme saaneet ratkottua jouhevasti. Esimerkiksi virheet talvikunnossapidon reiteissä saatiin korjattua heti seuraavaan kertaan, koska puutteet otettiin esille. Lopputuloksena yhteistyöstä syntyy esimerkillinen laatu.”

Asukkaiden tyytyväisyys yhteisenä tavoitteena

Asuntosäätiön kanssa tehdyssä kiinteistöhoidon palvelusopimuksessa on määritelty tavoitteet huoltopyyntöjen vastaanottamiselle ja huoltotöiden hoitamiselle. Tämän tavoitteen toteutumista seurataan säännöllisten laadunvarmistuspalaverien kautta.

”Avoimen yhteistyön kautta asukkaat voivat olla turvallisin mielin sen suhteen, että palvelusopimuksen mukaisissa aikatauluissa pysytään. Oma vuoro huoltotyölle tulee”, Asuntosäätiön Jenny Kiilapuro kertoo. ”Ongelmatilanteissa Palmialla vastataan ja reagoidaan heti viesteihin. Yhteistyö on todella hyvää ja annan sille suuren arvon.”

 

Heräsikö kysyttävää? Haluatko kuulla lisää palveluistamme? 

Klikkaa alta ja jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä. Saat suositukset kannattavimmista palveluratkaisuista, joita toimitilasi käyttäjät arvostavat. 

Kirjoittaja: Janne Lahti, Preeriapingviini Oy
Kuvat: Kuvaaja Juha Lindvall, ©Preeriapingviini Oy

JULKAISTU: 24.08.2023

AIHEET: Kiinteistöala Case Asunto-osakeyhtiöt Artikkeli Isännöintiala Kiinteistöpalvelut

Palmian artikkeli

Palmia Oy

Jaa