MENU

Monessa mukana

Monessa mukana / Palmialaiset arjen työssä myös koronaepidemian aikana

Palmialaiset arjen työssä myös koronaepidemian aikana

Turvallisuus-, kiinteistö-, siivous- ja ruokapalveluissa suurta osaa töistä ei voi tehdä etänä kotoa. Työskentelemme palvelualalla ja se tarkoittaa sitä, että työntekijämme joutuvat etulinjassa kohtaamaan asiakkaita kasvoista kasvoihin, myös näin koronaepidemian vallitessa.

Tasapaino maailmassa ja Suomessa on muuttunut nopeasti, mutta olemme pystyneet yhdessä sopeutumaan uuteen tilanteeseen. Kiitos palmialaisille arjen sankareille, että olette jaksaneet hoitaa oman työnne ja auttaneet toisianne yli toimialarajojen, jotta kaikki asiakkaamme ovat saaneet palvelua.

Aulapalveluissa työt jatkuvat


Business Park Dueton vastaanotossa työskentelevä aulapalvelukoordinaattori Emilia Saario kertoo, että työtilanne on melko normaali. Koronatilanteen vallitessa on aiempaa hiljaisempaa, mutta ei erityisiä käytännön muutoksia toistaiseksi.

”Asiakkaat kaikki kyllä puhuvat koronasta, ja joillain on myös hengityssuojain käytössä. Mutta pääsääntöisesti kaikki ovat muuten rauhallisia”, toteaa Emilia.

Duetossa toimivaan ravintola Svengiin tulee myös ulkopuolisia ruokailijoita ja he kulkevat aulan poikki ravintolaan. Tällä hetkellä ravintola on sulkeutunut hallituksen linjausten mukaisesti.
”Täytyy kyllä nostaa hattua asiakkaille, niin toimistoväelle kuin raksamiehille: kaikki ovat pesseet ahkerasti käsiään ennen ruokailua ja käyttäneet myös käsidesiä”, Emilia jatkaa.
Aulapalvelun työntekijät myös puhdistavat päivän mittaan aulan pintoja kuten infotiskiä, puhelinta, tietokonetta ja muita yleisimmin kosketukselle alttiita pintoja.

”Vaikka töissä ei pelota, niin joitakin erityisiä toimenpiteitä olen kuitenkin tehnyt: postia lajitellessani olen laittanut kertakäyttöhansikkaat käteen. Korona tuskin niistä tarttuu, mutta jotenkin tuntuu mukavammalta toimia näin”, sanoo Emilia.

Aulapalvelut ottaa vastaan myös paketteja eri kuljetusfirmoilta ja tähän on tullut pieni muutos, enää ei tarvitse kuitata kynällä tabletille paketin vastaanottoa. Nimen sanominen riittää tässä tilanteessa.

Toimitilapalveluissa työnteko on jatkunut normaalina


”Koronatilanteen ensimmäisellä viikolla toimitilapalvelujen työntekijöillä esiintyi huolestuneisuutta ja esimiehille tuli paljon kysymyksiä siitä. He rauhoittelivat ja informoivat työntekijöitä”, kertoo palveluesimies Tarja Jaatinen.

”Nyt tilanne on rauhoittunut verrattuna ensimmäiseen viikkoon. Enää ei ole hermoilua, lisäksi palveluohjaajat ja esimiehet käyvät koko ajan keskustelua hyvästä käsihygieniasta, turvavälin pitämisestä sekä muusta virustartunnan ehkäisyyn liittyvästä ohjeistuksesta”, sanoo Jaatinen.
”Heti alkuun lähetimme kentälle kirjalliset ohjeet, kuinka koronatilanteessa toimitaan. Mahdollisuuksien mukaan olemme käyneet ohjeistuksia myös henkilökohtaisesti keskustellen läpi, puhelimessa tai videopuhelun välityksellä”.

Siivouspalvelut pyörivät vielä hyvin, vaikka osa kohteista kuten kirjastot ja nuorisotalot ovat sulkeutuneet. Avoinna olevissa kohteissa tehdään normaalia ylläpitosiivousta ja keskitytään erityisesti kosketuspintoihin. Koronan vuoksi sulkeutuneissa kohteissa tehdään vielä ylläpitosiivousta tai ollaan siirrytty jo peruspesuihin, joita tehdään yleensä kesäaikana kohteiden ollessa normaalisti kiinni.
”Muutamat asiakkaat ovat jopa ostaneet ylimääräisiä käsipareja ylimääräiseen siivoukseen”, kertoo Jaatinen.

”Olemme tehneet parina ensimmäisenä viikkona desinfiointisiivouksia, lähinnä kohteissa, joissa on ollut koronavirusepäily”, lisää Jaatinen. ”Päivittäin muuttuneet viranomaisohjeistukset ja omat ohjeistuksemme ovat luonnollisesti aiheuttaneet ylimääräistä kiirettä. Nyt viranomaisohjeistusten tilanne on tasaantunut”.

Kaikissa palveluissamme huomioimme työturvallisuusnäkökulman ja ohjeistamme henkilöstöämme tehostettuun hygienian ylläpitoon. THL:n virustartuntojen ehkäisyohjeiden lisäksi siivoustyössä käytössä ovat Työterveyslaitoksen ohjeet suojautumisesta.

Lue myös uutinen Palmian palvelukokonaisuudesta poikkeustilanteessa (2.4.2020)

JULKAISTU: 07.04.2020

AIHEET: Siivouspalvelut Turvallisuuspalvelut

KIRJOITTAJA

Palmia Oy
Palmian artikkelit

Jaa