MENU

Monessa mukana

Monessa mukana / Palmialainen työ: CAD-piirtäjien arki

Palmialainen työ: CAD-piirtäjien arki

Suunnittelijat Caroline Eerola, Sofia Hollo ja Riina Mutikainen kertovat, minkälaisista työtehtävistä heidän työviikkonsa koostuu. 

Piirsin Helsingin kaupungin arkistointipalvelusta tuomani pdf-tiedoston päälle pohjakuvaa

Carolinen maanantai alkoi sähköposteista: ”Ajoin kotoa Metsälään, ja olin työpisteelläni jo ennen seitsemää. Aloitan päivät aina selaamalla sähköpostit. Sen jälkeen jatkoin edellisviikolla aloittamaani työtä, jossa piirsin Helsingin kaupungin arkistointipalvelusta tuomani pdf-tiedoston päälle pohjakuvaa.”  

Iltapäivällä pihanpuhtaanapitokartta valmistui

Sofian tiistaihin kuuluu tiimipalaveri: ”Vaikka me suunnittelijat teemme työtämme itsenäisesti, olemme tosi läheisissä väleissä Carolinen ja Riinan kanssa myös vapaa-ajalla. Olemme löytäneet toisemme, koska olemme suunnilleen saman ikäisiä, valmistuneet samasta koulusta ja nauramme samoille jutuille. Tänä tiistaina meillä oli tiimipalaveri kahdeksanhenkisessä työtiimissämme. Sain iltapäivällä keskeneräisen pihanpuhtaanapitokartan valmiiksi. Valmista karttaa seuraa aina pieni excel-viidakko, kun valmis työ viedään huoltokirjaan, laskutukseen ja moneen muuhun paikkaan.” 

Työturvallisuuskortti on suunnittelijan työssä välttämätön

Riinan keskiviikko oli virkistävän erilainen: ”Meillä oli keskiviikkona erityinen päivä, kun me kolme osallistuimme koko päivän kestävään Ilmanvaihdon perusteet -koulutukseen. Asun ihan koulutuspaikan lähellä, mutta hyppäsin silti aamulla bussiin, mikä huvitti Sofiaa ja Carolinea. Olemme aiemmin suorittaneet työturvallisuuskortit, sillä suunnittelijan työssä sellainen on välttämätön, mutta sitä lukuun ottamatta tämä oli ensimmäinen koulutus, johon osallistuimme. Olimme ainoat koulutukseen osallistuneet, jotka eivät tee kiinteistönhoitajan töitä, mutta nyt ymmärrämme paremmin, millaista työtä he tekevät.” 

Piirsin AutoCAD-ohjelmalla nuorisotalon pohjakuvaa paikannuskuvia varten 

Carolinen torstai oli tavanomainen: ”Torstai oli minulle tällä viikolla tyypillinen suunnittelijan työpäivä. Piirsin AutoCAD-ohjelmalla nuorisotalon pohjakuvaa paikannuskuvia varten. Paikannuskuvan tarkoituksena on kertoa, missä mahdolliset huollettavat laitteet sijaitsevat, mutta toki piirroksen ostanut asiakas voi käyttää niitä muuhunkin. Kun pohjakuva on valmis, joku tiimistämme käy kohdekäynnillä katsomassa, että piirros vastaa totuutta. Kohdekäynneille menemme yleensä yhdessä huoltomiehen kanssa, koska he tuntevat rakennuksen parhaiten. Kohdekäynnillä varmistamme rakennusten laitteet ja niiden sijainnit. Kierrämme rakennuksen ja luonnostelemme käsin mahdolliset muutokset tiloissa. Koska tulin aikaisin, lähdin kolmelta kotiin. Pidän perjantaina etäpäivän.”

Nuorisotalon pihanhoitosuunnitelma ja lisäksi karttakääntöä MicroStation-ohjelmalla

Riinan ja Sofian perjantaihin kuului kohdekäynti: ”Tapasimme perjantaina seitsemän maissa toimistollamme Duetolla, ja nappasimme GoPro- ja pokkarikamerat, piirustusvälineet ja autonavaimet mukaan. Riina hyppäsi ratin taakse ja Sofia oli kartturina. Vaikka vähän eksyimme matkalla, ehdimme kuvata tarvittavat kohteet ennen yhtätoista. Kohdekäynnin jälkeen tallensimme kuvatut videot koneelle. Riina teki nuorisotalon pihanhoitosuunnitelman iltapäivällä, ja Sofia aloitti karttakääntöä MicroStation-ohjelmalla. Lähdimme aikaisin viikonlopunviettoon – Sofia remontoimaan ja Riina suoraan kotiin. 

Viikon onnistuminen

Saimme koko kesän jatkuneen kohdekuvausprojektin valmiiksi. Kuvaamme kohteet kesällä, ja piirrämme niitä läpi talven – olemme vähän kuin oravia, sillä varastoimme koko kesän pitkää talvea varten.

Viikon vinkki

Tervehdi kaveria käytävällä! Palmiassa olemme kaikki yhtä suurta työyhteisöä, ja huomioimisesta tulee hyvä mieli.

JULKAISTU: 27.11.2017

AIHEET: Artikkeli Kiinteistöpalvelut

KIRJOITTAJA

Palmia Oy
Palmian artikkelit

Jaa