Automaatioselvitys

Selvitämme rakennusautomaation nykytilan
- ja annamme parannusehdotukset

Nykyaikaisten kiinteistöjen järjestelmät, kuten rakennus- ja automaatiojärjestelmät (RAU) tuottavat paljon hyödyllistä ja hyödynnettävää informaatiota. 

Palmia voi auttaa selvittämään kiinteistön rakennusautomaation nykytilan. Teemme havainnoista selkeän, hyödynnettävän raportin sekä annamme parannusehdotukset kiinteistön teknisen kunnon parantamiseksi. Havaintoja hyödynnetään energiatehokkuuden, sisäilma-asioiden ja elinkaarisuunnittelun suunnittelussa sekä toteuttamisessa.

Paljon tietoa pikkurahalla

Automaatioselvityksessä kiinteistökohde kierretään yhdessä kiinteistön edustajan kanssa. Asiantuntijamme tarkistaa lämmönjakoon, ilmanvaihtoon ja sähköisiin ohjauksiin liittyvät ohjaus- ja säätölaitteet, ja laatii yhteenvetoraportin. RAU:n toimivuus ja liitettävyys tarkistetaan myös käynnin yhteydessä. Mahdollisista vikatilanteista raportoidaan, sekä elinkaari,- energiankulutus- ja olosuhdeperiaatteella toteutettavat toimenpide-ehdotukset kerrotaan selkeästi.

Palvelun sisältö

Palmian asiantuntija tarkistaa:

  • lämmitysjärjestelmän ja lämmönjaon laitteet, kirjaa ylös lämmitystehot, pumput ja venttiilit
  • lämmityksen säätö- ja ohjausarvot
  • sähkön, lämmön ja veden mittauslaitteet ja niiden etäluettavuuden
  • Iv-koneiden säätö- ja ohjausarvot, puhallintehot ja ilmamäärät
  • erillispoistojen ohjausarvot, puhallintehot ja ilmamäärät, mikäli ne eivät sijaitse katolla
  • VAKin perustiedot ja –ominaisuudet sekä etäluettavuuden
  • mahdollisten tietoliikenneyhteyksien tyypit ja liitäntöjen sijainnin
  • erilaiset sähköiset ohjaukset 

Asiantuntijamme laatii raportin oheen listan kustannustehokkaista toimenpiteistä, jotka auttavat säästämään energiankulutuksessa, luovat parempia olosuhteita tai ovat elinkaariajattelun periaattein perusteltuja.

Oikein säädetyt laitteistot luovat tilojen käyttäjille hyvän toimintaympäristön, joka osaltaan edesauttaa käyttäjien viihtyvyyttä ja auttaa säästämään energiankulutuksessa.

Palvelun hinta

Yhden kiinteistön automaatioselvityksen hinta raportteineen: 800,00 e alv 0% + matkakulut toteutuneen mukaisesti. PK-seudulla matkakulu kiinteään hintaan 35,00€/käynti.

Toimitusaika, laskutus ja ehdot

Palvelu toimitetaan ja laskutetaan sopimuksen mukaan. Maksuehto on 14 päivää netto. Palvelusopimus laaditaan aina kirjallisesti kahtena saman sisältöisenä kappaleena. Palvelussa käytetään Palmia Oy:n yleisiä sopimusehtoja.

Tilaa tästä

Automaatioselvitys