MENU

Monessa mukana

Monessa mukana / Hoasin ja Palmian yhteistyö viherpalveluissa vauhdilla liikkeelle

Hoasin ja Palmian yhteistyö viherpalveluissa vauhdilla liikkeelle

Hoasin opiskelija-asuntojen pihoilla huhkittiin kesäkauden aikana paikkoja kuntoon Palmian puutarhureiden voimin. Heidän asiantuntemuksensa pääsee nyt täysillä kukoistamaan, kun perinteisistä viherpalveluiden hoitoluokituksista on luovuttu.

Hoasin ja Palmian tiivis yhteistyö viherpalveluissa alkoi keväällä 2018.

- Yhteistyö on lähtenyt mahtavasti käyntiin. Alusta lähtien meillä on ollut hyvin yhtenevä näkemys ja visio. Haluamme tarjota opiskelijoille viihtyisintä ja helpointa asumista, johon olennaisena osana liittyvät hyvin hoidetut piha-alueet, Hoasin kiinteistöpalvelupäällikkö Satu Kivipuro kertoo.

Pihat ovat hyvin erilaisia keskenään: on pieniä ja isoja, pitkälle hoidettuja ja lähellä luonnontilaa olevia alueita.

- Perinteistä hoitoluokitusta emme käytä, vaan puutarhurit priorisoivat itse tehtävät työt ja pihat pysyvät siksi nyt aiempaa paremmin kunnossa, Kivipuro iloitsee.

Puutarhurit tarjoavat opastusta asukkaille

Viihtyisä, hoidettu piha-alue huokuu välittämisestä ja toivottaa Hoasin asukkaat tervetulleeksi kotiin. Puutarhurit ovat läsnä kiinteistöillä ja opastavat asukkaita tarvittaessa.

- Kesän aikana kävimme pihakohtaisesti tarpeet läpi. Keväällä teimme paljon kunnostustöitä, kuten lehtien ja huonokuntoisten oksien poistoa ja kitkemistä. Pitkäjänteinen työ jatkuu vuosi vuodelta eteenpäin, vastaava puutarhuri Johanna Laakkonen Palmialta tiivistää.

Hellekesä ei päästänyt puutarhureita mitenkään helpolla. Tiimi teki kolmessa peruskorjatussa kohteessa istutuksia, joiden kastelussa ja kitkemisessä oli paljon hikistä työtä.

Innostunutta palautetta Hoasin asukkailta

Puutarhurit työskentelevät hyvin itsenäisesti. Ideoita, ehdotuksia ja muita viestejä vaihdetaan tiimin kesken vilkkaasti. Puutarhurit ovat käyttäneet luovuuttaan esimerkiksi ruukkuistutusten suunnitteluun. Asukkaat ovat olleet haltioissaan.

- Asukkaat ovat kiitelleet etenkin nopeaa reagointiamme pyyntöihin, Palmian työnjohtaja Minna Mantila

Pihojen laatutaso selvästi kohentunut

Tiivis kimpassa tekeminen näkyy myös erottuvana Hoas-Palmia -ilmeenä työvaatetuksessa ja autojen teippauksissa.

- Olemme yhdessä muun muassa järjestäneet asukastilaisuuden, jossa opiskelijoita opastettiin muun muassa laari- ja yrttiviljelyyn, Kivipuro sanoo.

Yhteistyötä tiivistetään myös kiinteistöhuollon kanssa. Syksyllä on esimerkiksi tulossa yhteisiä pihatalkoita.

- Laatutaso on selkeästi kohentunut pihoilla, ja teemme nyt oikeita asioita oikeaan aikaan. Tästä meillä on hyvä pohja kehittää yhteistyötä ensi vuonna eteenpäin, Kivipuro hymyilee.

Hoasin ja Palmian yhteistyö faktoina
- Pihakohteita on yhteensä 51 Helsingissä, Vantaalla, Espoossa ja Kauniaisissa.
- Eniten kohteita on Helsingin ja Espoon alueella.
- Puutarhurit voivat toteuttaa näkemyksiään parhaaksi näkemällään tavoilla.
- Yhteistyötä tiivistetään myös kohteiden kiinteistönhuollon kanssa.

 

JULKAISTU: 03.10.2018

AIHEET: Case Kiinteistöpalvelut

Palmian artikkeli

Palmia Oy

Jaa